Dionysos 1038

 

Oldenburger.

Född 1997

Svart, stj, vt h frf, vt bff

169cm.

Dionysos finns tillgänglig på FAI här hos oss

(ej på skick) och går på en sto licens

Dionysos är negativ för WFFS och alltså tillgänglig för alla ston.

Bruksprov: Dio fick i det tyska bruksprovet lynne 9, prestationsvilja/samarbetsvilja 9, nervstyrka 9, ridbarhet 9 och banhoppning 8.

 

Dionysos blev A-premierad 2009 p.g.a. sina avkommors prestationer. Hans index är hela 149

 

 Film på Dionysos och Peggy Schultz:

https://www.youtube.com/watch?v=tf98KJt5mhY&feature=youtu.be

 

UNIK DE NIRO-SON SOM ÄR SÄKER I AVELN
Dionysos är unik bland De Niros söner. Genom att han är kommen ur en ren fullblodsstam har han visat sig vara en fenomenal typ- och ridbarhetetsförbättrare.
Han är alltid arbetsvillig, orädd, vänlig och inte det minsta ”tittig”. Dionysos har också visat sig lämna mycket korrekta avkommor.
Jämfört med De Niro själv och dennes andra söner, får Dios avkommor modernare typ med längre ben, kortare ryggar, mer höjd i frambenens
rörelser och stabilare, snabbare bakbensarbete. Med sin fina hoppförmåga och galopp kan Dionysos också ge mycket bra fälttävlanshästar.
Han fick 8,0 av testryttarna i banhoppning i sin 70-dagarstest.
Själv har Dionysos 55 segrar och placeringar, varav 49 i svår klass t o m Grand Prix.
DIO ÄR AVLAD PÅ RIDBARHET, PRESTATION OCH DE ALLRA BÄSTA FULLBLODEN
De Niro har som avelshingst i många år tillhört toppskiktet i världen och är en av de främsta hingstarna som för Donnerhallblodet vidare.
(Donnerhallblodet är fortfarande överlägset nummer ett för dressyravel). De Niro har i flera år toppat den ranking som årligen görs av World Breeding Federation for Sporthorses. Han vann Tyskt Dressyrderby 2003 och har numera mängder av avkommor i Grand Prix. Dionysos var f ö den första att nå Grand Prix-nivå.
Modern Roseanne är 3/4-syster till hingsten Rubicell (segrar i Grand Prix dressyr). Rubinstein, som själv var en fenomenal tävlingshäst, nedärvdesin fina ridbarhet och grundade en dynasti av prominenta avelshingstar. Dios mormor Tiffi xx har lämnat 3 godkända hingstar. Sedan följer en ren fullblodsstam med tre klassiska vinnare i rad: Arratos xx vann 10 löp, inkl. klassikern St. Leger, Crepello xx var en legendarisk engelsk derbyvinnare och Nearco xx, som var oslagen i 14 löp, bl a det Italienska Derbyt, blev den mest inflytelserika fullblodshingsten i världen under
hela 1900-talet.